Walkietalkie.nl

screenshot_2016-09-10-22-21-25-1-1Walkie Talkie informatie

In Nederland kent iedereen wel  de term Walkie Talkie. Over het algemeen wordt het apparaat zo genoemd als er sprake is van recreatief gebruik, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens de wintersport. Bij professioneel gebruik noemt met een Walkie Talkie al gauw een portofoon. Uiteraard is in de basis de werking hetzelfde.

Met een Walkie Talkie kunt u niet tegelijk praten en luisteren zoals met een telefoon wel kan. U dient de zendknop los te laten voordat u de andere gebruiker weer kunt horen.

Het bereik van een Walkie Talkie is van veel factoren afhankelijk. De belangrijkste factor hierin is of i zicht in een bebouwd of landelijk gebied bevind. Bij veel bebouwing kan het signaal niet gemakkelijk naar de ontvanger komen en neemt het bereik aanzienlijk af. Wij hebben zelf de professionele walkie talkie in de natuur (open veld) getest tot maar liefst 10KM. Echter in dichte bebouwing kan dit maar zo afnemen tot 1KM als u beide buiten staat. Meer informatie over het bereik

Bij het gebruik van een Walkie Talkie heeft u geen abonnement nodig. U zend direct van de ene Walkie Talkie naar de andere en bent dus compleet onafhankelijk van het telefoon netwerk. Dit kan erg van pas komen als u bijvoorbeeld op vakantie gaat in een gebied waar de dekking voor mobiele telefonie erg slecht is.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*